Mnenja, vtisi udeležencev ob naših skupnih srečanjih za Boljši svet

V kratkem in še počitniško obarvanem februarju so se na naši podružnici zvrstile različno obarvane dejavnosti. Obiskala nas je Alenka Kos, pisateljica in velika zagovornica boljšega sveta. V čudoviti vilinski obleki nas je začarala preko glasbe, slike, giba in svojih knjig, ter nas popeljala v pravljice vilinskega sveta. Preko sedmih cvetov različnih barv, ki jih je razdelila ob zgodbah med otroke, nam je predstavila ključ vilinskih vrednot, ki jih mora imeti vsak dober človek. Skupaj smo ugotovili, da je najlepša vrednota med njimi prav ljubezen. Otroci so se preko zgodb in slik spoznavali z drugačnimi otroki in to drugačnost z zanimanjem sprejemali. Ugotovili so, da četudi so drugačni, so lahko srečni. Na koncu so bili trije učenci izžrebani in so od Alenke prejeli čudovita darila. Nam (šoli) pa je gospa Alenka podarila nekaj knjig in CD – jev. Da pa je gospa Alenka Kos prišla na podružnico, se moramo zahvaliti podjetju Domel, ki je bil sponzor pri tem projektu. Hvala vsem.

Vilinski ključ nam je bil tako všeč, da smo gospe Alenki Kos obljubili, da ga bomo pri pouku izdelali. To smo tudi naredili in iz das mase oblikovali ključke, jih posušili in pobarvali. Ob koncu šolskega leta jih bomo na razstavi pokazali staršem in drugim obiskovalcem, potem pa odnesli domov.

Alenki Kos še enkrat hvala za dve čudoviti šolski uri.

Davča, 24. marec 2018                      

Vodja podružnice, Martina Peternelj

 

Spoštovana vilinčica Alenka.

Ljudje smo družbena bitja in eden brez drugega ne moremo. Potrebujemo bližino ljudi, ki nas imajo radi in katere imamo radi tudi mi sami. Skušajmo sprejeti "drugačne" kakršne so in kmalu bomo ugotovili, da niso nič bolj drugačni kot vsak izmed nas; le čudovito edinstveni. Ko bomo sprejeli takšno osebo, ji narisali nasmeh na obraz in prižgali tisto drobno lučko, tisto svetlo zvezdico v njenih očeh... Takrat se bo tudi v naših očeh prižgala drobna zvezdica, droben a močan plamenček sreče.

Draga vilinčica Alenka. 

Iskrena hvala iz srca, da nam pomagaš pri našem poslanstvu, pri vnašanju vrednot našim otrokom. S tvojo pomočjo bo svet lepši, boljši in bogatejši. Hvala za enkratno predstavitev vrednot, ki jo ne bomo nikoli pozabili. Zvončki sreče pa ne bodo nikoli oveneli, saj jih skrbno zalivamo in negujemo. Lep pozdrav iz Haloz.

Ravnateljica, Suzana Petek

 

Vodja podružnične šole Sela pri Tuhinju, ga. Ema Berlec: "Pozdravljeni, hvala vam za čudovito doživetje. Tudi danes smo se pogovarjali o vas in vaših pravljicah, beremo pa skupaj knjigo Drugačnost. Tudi jaz, pri 53. letih ob njej dobivam pozitivne misli, občutja ter energijo, ki mi jo včasih tako zmanjkuje. Dajmo, snemimo plašnice in poglejmo svet okrog sebe, ki je nabit z ljubeznijo, če ga le prav gledamo. Še enkrat  hvala, bili ste nepozabni."

 

Misel anonimnega zapornika iz Doba pri Mirni:  "NI DOBREGA IN SLABEGA ČLOVEKA. JE SAMO DOBER ČLOVEK IN DOBER ČLOVEK S SLABIMI NAVADAMI. POT SRCA JE POT DOBREGA ČLOVEKA. TO JE POT NAS VSEH. TO JE DOBROTA SRCA. LJUBEZEN V NAŠIH SRCIH." 

 

Anonimen zopornik iz Doba: "Veseli me, da obstajajo Vilinke, ki mislijo na ljudi, ki jih sistem zaznamuje in odpiše. Kakšen čudovit dan. Hvala za lepe trenutke." 

 

Mamica Romana: "Draga Alenka, resnično hvala iz srca, zato da tudi naši otroci vidijo tisto drugo pot življenja, ki jo lahko sami krojijo in na kateri sami s svojo notranjo močjo brez težav premagujejo ovire, ki so jim nastavljene za osebno rast. Mislim pa, da so vse te vrednote o katerih govorimo, tisto, na kar je veliko staršev pozabilo skozi svoje življenje. Dela v prihodnje vam na tem področju sigurno ne bo zmanjkalo, saj bi bilo prav, da bi vse te vrednote osvojilo tudi čim več odraslih. Ljubiti svojega otroka ne pomeni, da mu moraš kupiti čisto vse iz polic v trgovini….ljubiti svojega otroka pomeni, da ga pripraviš za življenje, da zmore samostojno naprej, da zmore slišati svojo dušo in vodenje vsak trenutek. Skratka, vse dobro in veliko lepega v Sloveniji, Evropi in na celi Zemlji smiley!" 

 

O.Š. DOB IN CIRKULANE 

Spoštovana vilinčica Alenka. Veseli smo, da si nas popeljala v svet vrednot. S svojo izvirnostjo si  se dotaknila  naših src in malih dušic. Učenci 1. razreda, mali prijatelji, so  se poslovili  od velikih prijateljev , učencev 9. razreda, z nepozabnimi vilinskimi mislimi. Naši otroci ne bodo nikoli pozabili tvojega toplega, odkritega, prisrčnega  in prijaznega  nastopa. Hvala ti za vse, vilinčica Alenka. Namari, Suzana Petek, v. d. ravnateljice

 

O.Š. DOB 

Draga vilinčica Alenka!
Po dolgem času se le oglašam. Potrebovala sem kar nekaj časa, da sem prespala in se umirila od vseh pozitivnih vibracij, ki so nastajale ob srečanju z vilinčico Alenko. Srečanje na naši šoli z vami je bilo za vse nas nepozabno. Hvala za lepe besede in spodbudo, da človeške vrednote še niso pozabljene. Zdaj jih vsak dan bolj upoštevamo in videti je, da smo v krasni hrmoniji. Hvala še enkrat za obisk in sporočilo, ki ste nam ga posredovali. Maja Jerič
 
 
O. Š. BISTRICA, PODRUŽNICA V KOVORJU - ga. Irma Lipovec (učiteljica razrednega pouka in vodja podružnične šole Kovor - dobitnica nagrade za izjemne dosežke na področju osnovnega šolstva, leta 2011 in moja prva učiteljica)

Draga vilinka Alenčica! Hvala, da si nam prinesla vilinske vrednote, hvala za ljubezen. Z našim svetom se je prepletel čist vilinski svet, dotaknil se je naših src, pobožal naše dušice.Z ljubeznijo sprejemamo čarobni vilinski ključ, s katerim boš pomagala odkleniti vsa srca. Z njim nam boš pomagala najti v sebi tisto najlepše, čarobno, zaradi česar se veselimo življenja, zaradi česar zaigra duša in zapoje srce.

 

O.Š. Blagovica

..hvala še enkrat za "razburkanje" čustev, ki smo jih bili deležni ob vašem nastopu. Učenci 1. in 2. razreda, kar ne morejo pozabiti vilinčkov. Spremljajo vsak naš korak, tako med poukom, kot med igro. Obnavljajo vrednote, jih naštevajo...počasi jim bomo dodajali tudi vsebino...res hvala za iztočnico.V tem norem svetu je kar potrebna ena spodbuda za nas odrasle, otroci pa na srečo še imajo sposobnost "srkanja". NAMAARIE! Tanja Krevs

 

Lojze Malovrh, slovenski šolnik in naravoslovec, nekdanji predstojnik Zavoda za šolstvo Kranj

Pred Vami so Najlepše vilinske pravljice - V Deželi vilinskega ključa. Odprite jih in Alenka Vas bo popeljala z malo junakinjo Savitri v svet, do vilinske dežele in do vilinskega ključa ljubezni. Vilinska dežela je majhna, a najbolj čarobna vasica. V njej so male barvite hiše, ki nas spominjajo na palače starih pravljičnih kraljev.
Na tej poti sta srečali malega škrata Ariela. V roko deklice je položil pismo in dejal: "Vilinska dežela je doma na eni izmed svetlečih zvezd:"
V drugo roko  ji je položil še čarobni ključ in dejal, da bo preko njega spoznala sedem vilinskih vrednot.
Prva vrednota, najpomembnejša za vilinski in prav tako tudi za naš zemeljski svet -  LJUBEZEN, se deklici z velikimi zlatimi črkami izpiše  že v pismu ... in kot v nadaljevanju porečeta škrat in Savitri je to -  najlepša beseda na svetu.
Pravljice so ene izmed del, ki jih v našem svetu najbolj primanjkuje. Našim mladim bralcev zgodb, pa je želja po tovrstnem branju, ki bi bogatile njihovo domišljijo in njihov otroški svet, veliko. Prepričan sem, da bo to novo delo "Najlepše vilinske pravljice" našlo pot do mladih in starejših ljudi.
Pisateljici Alenki - HVALA!
šKOFJE LOKA, 6.4.2013
 
 
   Pravljica je koristna. Veliko sem se naučil in se spremenil. Vse mi je bilo všeč. Sedaj gledam na druge čisto drugače. Za vse, ki so brez prijateljev, jih lahko naučim, kako jih dobiti. Všeč so mi vse vrednote. Lahko se samo zahvalim, da ste obiskali to šolo.  To so bili zame zelo dobri trenutki. LUKA (podružnica Primskovo)
 
 
   NI DOBREGA IN SLABEGA ČLOVEKA. JE SAMO DOBER ČLOVEK IN DOBER ČLOVEK S SLABIMI NAVADAMI. POT SRCA JE POT DOBREGA ČLOVEKA. TO JE POT NAS VSEH. TO JE DOBROTA SRCA. LJUBEZEN V NAŠIH SRCIH
 
 
POSEBNA NOVIČKA, ki lahko služi tudi kot priporočilo.

 

Danes me je v poštnem nabiralniku pričakalo prav posebno presenečenje - rumena kuverta, ki je skrivala unikatno izdelanega ptička.

Ta ptiček je s seboj prinesel petnajst sporočilc in ilustracij učencev četrtih in petih razredov. Sporočila so izražala veselje, radost, srečo, hvaležnost in predvsem ljubezen, ki se je medsebojno spletla med mojim obiskom na O.Š. Petrovče.

Dragi otroci, drage učiteljice - ISKRENA HVALA - siv deževen dan ste danes s svojimi mislimi obravali v mnogobarvno mavrico HARMONIJE.

Nekaj teh misli in ilustracij delim z Vami heart:

 
 
 

 

 

Ni prispevkov v tej kategoriji. Če je prikazana podkategorija na tej strani, lahko vsebuje prispevke.