Dejanja za boljši svet

Ključ Sočutja in Ljubezni odpira vrata v srce Sreče                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Uvod v našo zgodbo za Boljši in Lepši svet

 

Smo drobcen kamen v mozaiku popolnosti.

Skozi lastno nepopolnost lahko dosežemo skupno popolnost, a le z veliko mero sočutja, razumevanja, odpuščanja in ljubezni.  

Brez kogarkoli izmed nas, brez naše nepopolnosti, popolnost ne bi bila popolna.

 

Dragi moji!

Živimo v čudoviti Deželi. 

Vsak dan se zahvalim Življenju, da mi je namenilo tako čudoviti košček sveta.

V zahvalo temu, ustvarjam projekte, ki združujejo mojo družino, ljudi, dežele, svet v DOBREM. 

 

 

PROJEKT - Vilinski ključ za boljši in lepši svet, od 2013 do 2034

V okviru svoje vizije  obiskujem razlčne ustanove in predavam otrokom in odraslim. Predavanja se vršijo v sklopu projekta Najlepše vilinske pravljice in projekta Drugačnost združuje.

Psiholog, dr. Janek Musek, je ob popotnici Najlepše vilinske pravljice, zapisal:

» … In zakaj ne bi pravljice, pripovedke in povesti, ki danes niso več nujno in samo tiste klasične, tudi danes vstopale v otroška srca s svojim sporočilom in tam za vedno ostajale? Z NJIMI BODO OTROCI IN ODRASLI LAHKO USTVARJALI BOLJŠI IN SREČNEJŠI SVET, SVET VREDNOT IN DOBRIN, SVET VILINSKEGA KLJUČA.

VABIM vse osnovne šole, vrtce, zavode in podjetja,  da se nam pridružite pri uresničevanju dejanj za BOLJŠI IN LEPŠI SVET!

VSI, KI BI ŽELELI SODELOVATI - PRISRČNO VABLJENI.

Kontaktirate me lahko preko e-maila: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  ali me pokličete na 041-862-238 (Alenka Kos).

V NADALJEVANJU PRIPONKE SPROTI OBJAVLJAM VSE SODELUJOČE USTANOVE IN PODJETJA.

PRIPONKA - seznam vseh sodelujočih - klikni PREBERI VEČ

Preberi več

PROJEKT - Začuti svobodo vode / Feel the freedom on the water, 2016/18

PROJECT DESCRIPTION

So, forget the restrictions of land and leave your disability behind and feel the freedom of the water.  With expert support, specialist assistive equipment and guidance from our fully qualified instructors you can take to the water and learn to kayak, canoe, wakeboard, SUP, you can perform recreational games by the water and you can train on outdoor fitness near the water, whatever your disability.

With a project Feel the freedom of the water the project partners would like to establish a sport of disabled people as an opportunity for all. As in all partner countries water sports are very well represented, we have a project challenge that all the water sports facilities will be adapted for the disabled, thereby we follow the objective to promote  social inclusion and equal opportunities. The main project objective is to provide recreational and sports activities for people with disabilities to improve their physical activity and reduce the possibility of subsequent chronic disease. With the activities we will increase the physical activity of people with disabilities  and we will specifically focus on the most numerous group - older people with disabilities, who are most at risk.

With the project we will increased participation in sport and allow access to sport for all, because sport should not be the exclusive right of set social groups, but an opportunity for all to get through movement, or thinking develop activities according to their abilities. Sport must represent space of social inclusion, equality and development of every member of society, however, he wants to deal with a world-class sport or physical recreation. Inclusion of Athletes with disabilities in society helps to overcome prejudices and fears of the population, mainly due to ignorance life of persons with disabilities due to their social isolation, which applies both to children as well as adults.

Participating organizations: Brežice municipality, Pro rozvoj Sumavy , Faculty of Information Studies in Novo mesto, Waterford Institute of Technology, Dunavska mreža, Društvo za boljši svet Vilinski ključ, Magic bastos

Find and follow us online: www.freedomofthewater.eu, www.facebook.com/ofthewater, www.instagram.com/of_the_water, https://twitter.com/of_the_water

OPIS PROJEKTA

Pozabimo na omejitve, ki nas vežejo na zemljo, premostimo prepreke lastnih teles in občutimo svobodo vode. Z aktivnim vključevanjem strokovnjakov, posebno prilagojeno športno opremo in pod budnim očesom kvalificiranih inštruktorjev, se bomo skupaj podali na vodo in spoznali kajak, deskanje na vodi, veslanje stoje (SUP), svoja telesa pa bomo utrdili tudi ob vodi, na prilagojenih fitnes napravah, na prostem.

S projektom Občuti svobodo vode, želimo projektni partnerji vzpostaviti invalidom prijazno športno okolje, ki bo omogočalo enakovredne možnosti športnega udejstvovanja, za vse. V državah, iz katerih projektni partnerji prihajamo, imajo vodni športi dolgo tradicijo, s projektom pa želimo zagotoviti enostavnejši dostop do vodnih površin in lokacij, kjer se aktivnosti na vodi izvajajo, s čimer spodbujamo enake zmožnosti in socialno vključenost. Glavni cilj projekta je zagotoviti športno-rekreativne aktivnosti za invalide in tako izboljšati njihovo fizično pripravljenost ter zmanjšati izpostavljenosti kroničnim obolenjem. V projektne aktivnosti bomo vključili različne skupine invalidov, tudi najbolj ogrožene in starejše občane.

Šport bi moral biti dostopen za vse, zato želimo s projektnimi aktivnosti to zagotoviti tudi invalidom, poseben poudarek pa bomo namenili vključevanju in razvoju gibalno oviranim posameznikom, ki so v športu že aktivni pa bi želeli svoje udejstvovanje še dodatno razviti ali razširiti. S tem bomo presegli družbene predsodke in strahove, ki jih okolje goji do invalidov in njihovega vključevanja v športe, ki so tradicionalno namenjeni osebam, ki se lahko gibljejo brez posebnih težav. Posledično bomo povišali družbeno vključenost otrok in odraslih invalidov.

Projektno partnerstvo: Občina Brežice, Pro rozvoj Sumavy , Fakulteta za Informacijske Študije v Novem mestu, Waterford Institute of Technology, Dunavska mreža, Društvo za boljši svet Vilinski ključ, Magic bastos

Najdi in spremljaj nas na spletu: www.freedomofthewater.eu, www.facebook.com/ofthewater, www.instagram.com/of_the_water, https://twitter.com/of_the_wat

DOGODKI VEZANI NA PROJEKT:  http://www.vilinskikljuc.si/feel-the-freedom-of-the-water-2016-2018                                                                                                                                                     

PROJEKT - DRUGAČNOST ZDRUŽUJE - 7.7.2014

Društvo Vilinski ključ in Univerzitetni rehabilitacijski inštitut SOČA-RS za boljši in lepši svet 

Dne 7.7. 2014 je izšla moja nova knjiga z naslovom ''DRUGAČNOST'', ki je pisana v sodelovanju s šestimi drugačnimi otroki, njihovimi starši ter s strokovnjaki in z zdravniki rehabilitacijskega centra URI – SOČA

Dne 13.12.2016 je knjiga doživela ponatis, s spremenjenim naslovom - DRUGAČNOST ZDRUŽUJE.

PRIČENJA SE NOV KROG OBISKOV ZA BOLJŠI SVET ŠIROM SLOVENIJE heart.

OPIS KNJIGE:

To je knjiga o superjunakih. Pa ne tistih ki letijo, so izjemno pametni, močni in prebrisani. Ta knjiga ne govori o teh superjunakih. Govori o posebnih otrocih ki so se rodili slepi, gluhi, paralizirani. Govori o otrocih, ki nikoli ne bodo hodili, vonjali oziroma celo okušali. Govori o otrocih, ki so tako drugačni od superjunakov, ki smo jih vajeni, a so jim vseeno tako zelo podobni. Govori o resničnih superjunakih, ki jih srečujemo vsak dan, pa se tega niti ne zavedamo …

Večina knjig te skozi zgodbo popelje v čudežni, pravljični svet. Tudi ta knjiga ima pridih pravljice, pridih resničnega čudeža, vendar to ni njen glavni motiv. Glavni motiv je, da bralec spozna, da je svet v katerem živi on sam, veliko bolj čudežen kot lahko vidi ali čuti na prvi pogled. Ko spoznava različne junake in njihove omejitve pri doživljanju sveta, uvidi, da se sreča skriva v drobnih stvareh. Uvidi, da je svet v katerem živi, čudovit, edinstven in nič kaj manj zanimiv od tistega v domišljiskih romanih.

Knjiga temelji na vrednotah; ljubezen, sočutje, sreča, harmonija, lepota, obilje in odpuščanje, in vsaka od njih je v zgodbi povezana z izseki resničnih izkušenj knjižnih junakov.

ZA NADALJEVANJE - KLIKNI PREBERI VEČ!

Preberi več

PROJEKT - Vilinski ključ in Univerzitetni rehabilitacijski inštitut - Soča (leto 2012/2014)

Pozdravljeni!

24.6.2012, v nedeljo ob 15.00 h, smo se zbrali  v Deželi Vilinskega ključa, na prireditvi - LJUBEZEN IN SOČUTJE STA NUJA, NE RAZKOŠJE. BREZ NJIH ČLOVEŠTVO NE ZMORE PREŽIVETI.

Prireditev je bila namenjena predvsem drugačnim otrokom in je uvod v nastajajočo knjigo, katere tematika se bo dotikala otrok s posebnimi potrebami.

Na ta dan smo proslavili tudi 2.rojstni dan Društva za boljši svet, Vilinski ključ, ki smo ga povezali z rojstnim dnem naše najmlajše vilinčice Mariške in rojstnim dnem našega ljubkega izbranca Nejca Pernuša.

Nejc Pernuš je bil naš izbranec zime - več o tem, si oglejte na priloženem linku http://www.vilinskikljuc.si/pomoc-otrokom-in-starostnikom-vstop.html in Vilinčice iz Dežele Vilinskega ključa smo mu namenile prijetno slavljenje v naši prelepi deželi in otroka sta resnično uživala. Prav tako preostali otroci, saj je našo deželo obiskal prikupen škratek Ariel in čarodej Ferdy.

Naša slavljenca sta se v sklopu prireditve in njenega namena, odpovedala darilom gostujočih. S prostovoljinimi prispevki smo zbrali 375,00 €, ki so v celoti namenjeni za knjigo o drugačnih otrocih.

Na prireditvi smo gostili tudi nekaj družin z  otroci s posebnimi potrebami, ki so bili povabljeni iz strani URI - SOČA.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

ZA NADALJEVANJE KLIKNI PREBERI VEČ!

Preberi več

PROJEKT - Hospic, junij 2011 - Metulji otrok v Deželi Vilinskega ključa - CHILDREN BUTTERFLIES IN THE LAND OF FAIRY KEY - HOSPICE

"Radi bi doumeli skrivnost smrti. Toda kako jo boste našli, če je ne iščete v srcu življenja?" Kahlil Gibran - Prerok

Vilinski ključ in Slovensko društvo Hospic - območni odbor Gorenjske sta v mesecu juniju pripravila čudovit projekt oziroma zgodbo z naslovom Metulji otrok v deželi Vilinskega ključa po knjižni predlogi pisateljice Hanni Kach.

Tankočutni zgodbi Metulji otrok v Deželi Vilinskega ključa, smo dodali izpoved družine Frelih, ki je pred dvanajstimi leti izgubila svojo najmlajšo hčer Alenko v prometni nezgodi in izpoved mamice, Vidmar Zinke, ki je izgubila svojega otroka ob porodu.

S tem projektom želimo ljudem ki, se soočajo z izgubo svojih najdražjih za odtenek olajšati njihovo žalovanje.

Umirajočim ljudem in njihovim svojcem pa želimo za odtenek olajšati pot s katero se soočajo v teh težkih trenutkih.

Na tej poti naj Vas pospremijo naslednje misli:

VSAKA IZKUŠNJA NAM JE DANA Z DOLOČENIM RAZLOGOM. NAKLJUČIJ V ŽIVLJENJU NI. TEŽKE PREIZKUŠNJE SO DEL NAS, DEL NAŠE POTI, DEL NAŠE OSEBNE IN DUHOVNE RASTI.

K projektu so pristopili:

EVROPA BLED d.o.o., šola tujih jezikov in prevajanje  http://www.evropa-bled.com/index.html                                                

Podjetje, ki bo prevedlo našo pravljico v angleški jezik. Pravljica v angleškem prevodu, bo objavljena predvidoma 8.10.2011, ob svetovnem dnevu Hospica.

Multimedijski studio, Boris Lausegger, s.p., http://www.videophoto.si .  Produkcija naših pravljic.  

Triler Janez (Slovenski oktet)in Maja Triler (dijakinja Umetniške gimnazije v Ljubljani) s čudovito avtorsko skladbo Pot.  Prihajata iz Dolenje vasi. Janez je odličen pevec in član Slovenskega okteta. Majo Triler se spominjamo iz lanskoletne polfinalne oddaje – Slovenja ima talent.  Janez in Maja sta z svojim nastopom že večkrat popestrila dogodke v sklopu Vilinskega ključa. Ogledate si jih lahko pri rubriki Pomoč otrokom.

Slikar Kos Boris - umetniške slike,  http://www.slikarkosboris.si/

Slikarka Miroslava Novak – umetniška slika - geomantija.  Modno svetovanje, oblikovanje tekstilij in organizacija prireditev.

Petra Horvat (študentka na Visoki šoli za zdravstveno nego Jesenice in študentka na Fakulteti za  šport - učiteljica plesa)s plesno koreografijo. Prihaja iz Gorij pri Bledu, svojo plesno pot je začela pri 9-ih letih v Blejskem plesnem studiu, kjer pleše še danes. Poleg plesa za lastno veselje, zelo rada poučuje tudi mlajše in predaja znanje.  Poučuje predšolske otroke, jazz balet in družabne plese. Otroci so ji navdih in vir energije. Osebno pleše  jazz balet, hip-hop in disco dance.

Manca Ogorevc z vlogo mamice.  Igralka Manca Ogorevc je ze več kot desetletje članica Slovenskega ljudskega gledališča Celje, kjer je ustvarila številne vloge med njimi Velmo Kelly v Chicagu (Ebb-Foss-Kander), Stello v Tramvaju Poželenje (Williams), Marjo Antonovno v Revizorju (Gogolj), Kresido v Troilus in Kresida (Shakespeare), Starko v Stolih (Ionesco), Magdaleno v Dom Bernarde Alba (Lorca)..... Za vlogo Maričke v Moderndorfrjevi komediji Na kmetih je prejela nagrado Žlahtna komedijantka. Pogosto je nastopala tudi v predstavah za otroke (Ostržkove dogodivščine, Dvojčici, Čarovnice, Mojca Pokrajculja....) Trenutno igra Muco Maco v Mačku Muriju Kajetana Koviča. Poleg diplome iz dramske igre na AGRFT je zaključila tudi študij sociologije na FDV. Živi na Bledu in je mati treh otrok.

Tina Modlic - Make up storitve - poslikava naših malih metuljev . Tina o sebi: Poklic vizažistke je moja strast, s katero izražam kreativnost in umetniški talent. Šolanje na Akademiji za Inovativnost mi je omogočilo učenje s priznanimi vizažisti, kot so Romana Marolt, Mateja Pregelj, Sonja Murgelj, Branko Brzin in Romeo Gorla.. Sodelovala sem že pri projektih: Mobitel, Telekom, Ilirija, delam na TV Golica, posnela veliko videospotov, reklam, fotografije za Playboy, Ona, otroški Živ Žav v vrtcu Hans Christian Andersen.....

http://www.makeup-modlic.si/167/pustne-poslikave   www.makeup-modlic.si

Frizerski studio Moda M, Mirjana Brešič - urejanje prinčesk naših malih metuljev

Slovensko društvo Hospic - Območni odbor Gorenjske: Ga. Mira Stušek, Urška Humar in Stana Krebs Pintar.

Vilinka in vilinčice iz Dežele Vilinskega ključa: Alenka Kos – www.vilinskikljuc.si , Maja Svetina -  Salon za nego psov Lucky, Kos Leja - http://www.vilinskikljuc.si/blog.html

Preberi več