Izbranka poletja - deklica Anja

Vilinski ključ namenja pozornost gluhim in naglušnim otrokom. V sodelovanju z Zvezo društev gluhih in naglušnih Slovenije  smo izbrali deklico Anjo Vovk iz Domžal.

                                                                          Srečanje vilinskih ptic (120x140 cm) - svila                                                                            Izklicna cena - 250€                                                                                             avtor Mariša Ogris  

alt                                                                                                 alt                                                                                                  

    

V mesecu juniju se je prijazno na našo akcijo odzvalo podjetje Vilinski vrt d.o.o. iz Domžal in uspešno licitiralo za oglaševano likovno delo - Srečanje vilinskih ptic, slikarke Mariše Ogris. Celoten izkupiček smo namenili deklici Anji - izbranki meseca maja.

Več o podjetju si lahko preberete na priloženih linkih

http://www.vilinskivrt.si/

                                                             

Predstavljamo Vam deklico Anjo...  

V sklopu Vilinskega ključa smo posneli čudovito pravljico z naslovom Vilinsko potovanje s pozdravi iz divjine in jo namenili vsem našim otrokom, še posebej gluhim in naglušnim in seveda naši izbranki meseca maja – deklici Anji Vovk iz Domžal.

Vilinka Alenčica je skupaj s škratkom Arielom obiskala Anjo na njenem domu. Ob našem obisku nam je Andreja Vovk, Anjina mamica o svoji deklici povedala sledeče:

Anja je stara12 let in obiskuje 4.b razred v Zavodu za slepo in slabovidno mladino v Ljubljani. Ima sindrom CHARGE, sindrom, za katerega je značilna prizadetost več čutil. Njena izguba vida se smatra za slepoto oz. praktično slepoto (ohranjenega ima 5% vida), njen sluh pa je opredeljen kot težja oblika naglušnosti.

Anja je izredno željna komunikacije in stika z drugimi ljudmi. Obožuje svoje kolo in besedna zveza »imam kolo« je nenehno v uporabi. Zelo rada hodi v šolo in verjetno je ena izmed redkih otrok, ki so v času počitnic nesrečni. Rada ima živali, še posebno konje, vendar jo na žalost na jahanje zaradi visokih stroškov ne moremo voziti.

Ko je za našo Anjo leta 1998, le nekaj dni po njenem rojstvu, pediatrinja rekla, da "Iz tega otroka ne bo nikoli nič.", se nama je z možem podrl svet.

Danes Anja hodi,se zna sama obleči,obuti, pozna abecedo, pozna velike in male tiskane črke, številke do 30, bere preproste besede, uporablja kretnje, rada se »suče« po kuhinji, vozi kolo, uporablja palice, prepisuje, … Torej je iz nje vseeno nekaj nastalo, kajne?! Tisti, ki poznajo oz. poznate našo Anjo, veste, da ji ni oz. da nam ni ravno lahko, ampak lahko pa bi bilo še veliko huje. Človek mora biti optimist, vedno, kajti za dežjem vedno posije sonce.

In s tem se strinjamo tudi mi, ustvarjalci Vilinskega ključa – ustvarjalci vizije – ZA BOLJŠI SVET.

Vljudno vabljeni na elektronsko licitacijo umetniškega dela - Srečanje vilinskih ptic.

Za Vaše ponudbe se Vam najlepše zahvaljujemo.

Oddajte licitacijo