Izbranka pomladi - 2011 - deklica Katjuša

  • Mati narava

  • izklicna cena 150,00 eur

    ( 50 x 60 cm ) olje na platno
    Polje tulipanov, 26x26cm, olje na platno, 50,00 eur

V  mesecu marcu, ko smo opremljali svoj novi poslovni prostor, nam je pomoč ponudilo podjetje Alples, d.d. iz Železnikov. Prostor smo opremili z njihovo linijo pohištva.

Glede na to, smo se odločili, da v mesecu aprilu namenimo našo pozornost otroku iz Železnikov. Na podlagi podatkov, ki smo si jih pridobili na občini Železniki in CSD Škofja loka, smo se odločili, da obiščemo družino Tolar iz Dašnice.S pravljico, našim malim, prijaznim škratkom Arielom in vilinko Alenčico, smo presenetili njihovo prikupno deklico Katjušo.

alt

V mesecu aprilu se je prijazno na našo akcijo odzvalo podjetje Lotrič, d.o.o. - podjetje za meroslovje iz Selc in uspešno licitiralo za oglaševano likovno delo - Mati narava, slikarja Kos Borisa. Celoten izkupiček smo namenili deklici Katjuši - izbranki meseca aprila.

Več o podjetju meseca akcije Vilinskega ključa si lahko preberete na priloženih linkih

www.lotric.si.

www.mqkonferenca.si

 Predstavljamo Vam deklico Katjušo...

Deklica Katjuša je otrok s posebnimi potrebami. Zdravniki so ob njenem rojstvu ugotovili, da ima spino bifido, kar pomeni, da ima deklica ohromljene spodnje okončine, brez refleksov in občutka.Na našem srečanju je bila deklica zelo živahna in prikupno klepetava. Njen zvedav  in odprt značaj nas je prijetno presenetil in naše srečanje je minilo v prijetnem vzdušju.

Ob otvoritvi našega prostora in predstavitvi prve pravljične delavnice, je slikar Kos Boris podaril družini Tolar umetniško sliko - olje na platno, za katero se je družina odločila, da se licitira na naši spletni strani. Izkupiček bo v celoti namenjen deklici Katjuši.

Vljudno vabljeni na elektronsko licitacijo umetniškega dela-olje-platno z naslovom Mati narava. Za Vaše ponudbe se Vam najlepše zahvaljujemo.

Oddajte licitacijo

 

Lepo pozdravljeni, dragi bralci in bralke Vilinskega ključa!

Pred kratkim sem v medijih zasledila pripoved osebe, ki me je zelo impresionirala. Zgodba Nicka Vujicica, ki se je rodil brez rok in nog. Njegove misli, besede in dejanja so v meni pustila velik pečat, zato bi želela nekaj teh pozitivnih misli deliti z Vami.

Največji notranji mir in smisel življenja lahko najdemo prav v tem, da pomagamo nekomu drugemu. Vedno mislimo le nase - kaj manjka meni in kaj potrebujem jaz - pozabljamo pa, da vsi občutimo bolečino in da vsi potrebujemo LJUBEZEN. Če me kdo vpraša, kako si lahko pozdravi ranjeno srce, mu predlagam, naj pozdravi ranjeno srce nekoga drugega. Prav pomoč drugim je zame največja vrednost in tu ležita tudi smisel in motivacija mojega življenja.

NOBENO ŽIVLJENJE NI NAPAKA, VSAK OD NAS JE NA TEM SVETU Z RAZLOGOM. SPOZNAL SEM, DA OBSTAJA VIŠJI SMISEL ZA MOJ OBSTOJ. (povzetek misli Nicka Vujicica)

Alenka Kos - vilinka Alenčica