Izbranec zime 2012 - Nejc Pernuš

Lepo pozdravljeni!

Vilinski ključ je uspešno zaključil že šesto licitacijo, katere namen je pridobivanje finančnih sredstev v pomoč drugačnim otrokom. To pot smo pomagali Nejcu Pernušu.                                                                                                                                   Glede na to, da se je mlada družinica znašla v hudem finančnem stanju, je na pomoč priskočil tudi Lions klub BLED GOLF

http://www.lionsklubbled-golf.si/

Za nekoliko lažjo premostitev težkega finančnega stanja mlade mamice našega izbranca Nejca, smo zbrani denar  podarili družinici, Lions klub v Kranju pa bo prevzel nakup prenosnega računalnika, ki ga Nejc nujno potrebuje. 

Hvala vsem, ki ste na kakršenkoli način pomagali pri našem poslanstvu - VILINSKI KLJUČ ZA BOLJŠI IN LEPŠI SVET!

Kos Alenka - vilinka Alenčica

 

V mesecu decembru smo Vilinčice iz Dežele Vilinskega ključa povabile na božično pravljico ( http://www.vilinskikljuc.si/pravljice.html )  otroke iz socialno ogroženih družin. Naš vilinski kotiček je obiskalo dvanajst otrok.

Na našem vilinskem srečanju smo na pobudo prostovoljke Rdečega Križa -  Darje Zupan izbrali dečka Nejca Pernuša kot izbranca zime.

Prikupna slikarka Tanja Prezelj nam je v ta namen podarila čudovito slikarsko delo - Val (mešana tehnika). Umetniško delo se bo do pomladi licitiralo na naši spletni strani. Vljudno vabljeni na ogled.

 

Nejc Pernuš iz Tržiča                                                                                      Val (60x80 cm) - akril na platnu                                                                                                                                    avtor -Tanja Prezelj - www.lilavila.si

                   

alt

                                                                                                Izklicna cena : 200,00€  alt                                                                                    

V mesecu aprilu 2012 se je na našo akcijo prijazno odzval podjetnik - Steklarstvo Papler Zdravko, s.p.in uspešno licitiral za oglaševano likovno delo - Val, slikarka Tanja Prezelj.

Celoten izkupiček  v vrednosti 280 €, smo namenili dečku Nejcu-  izbrancu zime.

Več o podjetju si lahko preberete na priloženem linku

www.steklarstvo-papler.com

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Nejc Pernuš je star šest let in prihaja iz Tržica. Naša prijateljica, Darja Zupan je o njem dejala : " Ta otrok je kot ANGEL, v njem začutiš le ljubezen. Te njene besede so me zelo ganile in glede na naše vilinsko poslanstvo smo se vilinčice odločile, da pomagamo Nejcu in njegovi družini...                

 Nejc obiskuje 1. razred redne osnovne šole. Ima desnostransko cerebralno paralizo , epilepsijo, slabo vidi  in še nekaj manjših diagnoz  ki ga spremljajo. Z desno roko ne more storiti skoraj nič,saj od zapestja pa do konice prstov ne občuti ničesar. Zaradi te oviranosti  (vse dela le z levo roko)  potrebuje kar nekaj prilagoditvenih pripomočkov, da se omogoči čim večja samostojnost  pri raznih opravilih.

Nejc je zelo prijeten in poseben  deček. Otroci v šoli so ga zelo lepo sprejeli ,ga imajo radi  in mu vedno priskočijo na pomoč ko le – to potrebuje. Zelo rad se trudi in zelo rad je uspešen. 

Komisija za usmerjanje  otrok s posebnimi potrebami je priporočila uporabo posebej prilagojenega prenosnega računalnika. Tega mu starša ta trenutek ne moreta kupiti saj sta oba brezposelna.

Omogočimo malemu Nejcu boljšo prihodnost, SKUPAJ Z VAMI, SKUPAJ Z VILINSKIM KLJUČEM!

 V kolikor želite tudi Vi pomagati z donacijo, lahko to storite z nakazilom na Nejcev osebni račun: Nejc Pernuš – 07642-4412263310, račun odprt pri Gorenjski banki v Bistrici pri Tržiču.

Vaše ponudbe za oglaševano likovno delo – Val, slikarke Tanje Prezelj lahko oddate na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Hvala iz srca že v naprej in vse dobro želimo….to so besede Nejčeve mamice – Nataše Potočnik.

Hvala za Vašo pozornost in Vaš čas, skupaj z Vami lahko Vilinski ključ obarva svet za odtenek lepši – HVALA!

Kos Alenka – vilinka Alenčica