Izbranec jeseni 2011 - Jernej Luznar

Vilinski ključ namenja pozornost hospic-u.

V sodelovanju z območnim odborom Gorenjske -  Slovensko društvo Hospic, smo izbrali dečka Jerneja Luznarja iz Jesenic.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

alt

                                                               Jesen (70x60 cm)  olje -  platno

                                                                avtor Jaka Kobal (izklicna cena - 200€)

                                                                                                           

alt

V mesecu juniju se je prijazno na našo akcijo odzvalo podjetje  Design Damjan, d.o.o. , Blejska Dobrava in uspešno licitiralo za oglaševano likovno delo - Jesen, slikarja Jaka Kobal. Celoten izkupiček smo namenili dečku Jerneju- izbrancu jeseni.

Več o podjetju si lahko preberete na priloženem linku http://www.design-damjan.si/

Sliko je okvirilo podjetje STEP, Lesce, d.o.o. - PTIČEK - UOKVIRJANJE IN GALERIJA   http://www.galerija-pticek.si/

Jernej Luznar je meseca maja dopolnil 8 let.Tragična in nespametna igra je pripeljala do tega,da je ostal brez atija  pred dvemi leti.

Mamica Mateja o njenem malem sončku:

Takrat je hodil v vrtec in bil v skupini škratki. V tem obdobju prebolevanja in žalovanja, me še vedno ob prižiganju svečk na grobu sprašuje: Kdaj pride naš ati nazaj?

Jernej je letos zaključil prvi razred. Bil je izredno priden in poslušen. Šport ga ravno ne veseli preveč, zato se je v šoli vpisal v krožek razvoj podjetništva, ki ga je vodila gospodarska zbornica. Je miren, razumevajoč fant. Ne mara pozornosti, zato zmeraj prednost preda naprej. V dobri družbi pozabi na besedo "mami,mami" in se preda igri. Zgleduje se po obeh sestrah, tako, da se večkrat igra s punčkami kot pa z avtomobili ali fantofskih zadevah.


Jerneja in njegovo družino smo ob snemanju pravljice Metulji otrok v Deželi Vilinskega ključa (nastal je čudoviti projekt viden na priloženem linku  http://vilinskikljuc.si/pravljice.html )

povabili v našo prelepo Vilinsko deželo, kjer je spoznal našega malega navihanega škratka Ariela, vilinko Alenčico, vilinčice Majo, Lejo in Majčico. Bilo je lepo, veselo in ustvarjalno.

Ob ustvarjanju tega našega projekta, se je na našo akcijo prijazno odzval jeseniški slikar Jaka Kobal, ki je podaril čudovito delo za katero lahko oddate svojo ponudbo na

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

O slikarju:

Slikar Jaka Kobal, rojen 10.3.1947 na Jesenicah, je član likovnega kluba Dolik. Nekaj časa  kot predsednik kluba, zdaj pa kot dejaven član, je sodeloval je  na mnogih skupinskih in samostojnih razstavah. 

Jaka Kobal je že v rani mladosti zahajal v Dolik, vendar ga je za tem premamila glasba in ples, tako da se je v Dolik ponovno vrnil šele leta 1997. Z vztrajnim delom - slikanjem je dosegel zavidljiv nivo likovne kultiviranosti. Likovno ustvarjanje mu pomeni del življenjskega kreda, osmišljanje bivanja in veselje ob pogledu na ustvarjeno. Njegovo izrazno sredstvo je olje na platnu,  s katerim predstavlja izreze iz narave, živalskega sveta, tihožitja in domišljijske podobe.

Naslov: Jakob Kobal, Cesta Cirila Tavčarja 7, 4270 Jesenice

Telefon: 040 412 983